Három erdészetnél is nyomoznak

Publikálva: 2016. szeptember 8.

Hűtlen kezelés gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Sefag Zrt. és a Zalaerdő Zrt. vonatkozásában – közölte a Magyar Idők megkeresésére az ORFK.

Összesen tehát három állami erdészetnél folyik eljárás a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) feljelentése alapján. Mint arról már beszámoltunk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága az Egererdő Zrt.-nél nyomoz költségvetési csalás gyanúja miatt.

A Kehi a közelmúltban többek között lopás, csalás és hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést az állami erdészeteknél történt visszaélések feltárása után. A hivatal több hónapos vizsgálódása alapján hat erdészetnél csaknem másfél milliárd forintos kárt – felesleges kiadást és a rossz gazdálkodás miatt elmaradt bevételt – állapított meg.

A Kehi már tavaly készített egy gyorsjelentést az erdészetek 2010 és 2013 közötti működéséről. Az ebben feltárt visszaélések után Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter elrendelte mind a huszonkét állami tulajdonban lévő erdőgazdaság átvilágítását.
Forrás:
http://magyaridok.hu/belfold/harom-erdeszetnel-is-nyomoznak-984331/

Menü

Főoldal

Navigáció