Hírek

Bűncselekményeket tárt fel a Kehi az erdészetekben

Publikálva: 2016. október 30.

A szellemi állomány meghaladta a fizikai dolgozók számát a Kehi által vizsgált hat állami erdészetben. Külsős vállalkozókra bízták a fakitermelést – erdészeti favágók helyett –, akik között feltűnően sokan kötődtek a megbízást adó erdészet dolgozóihoz. Az összesen 3 milliárdért megbízott vállalkozóknak mindenféle jóval kedveskedtek az erdőgazdaságok: prémiumot adtak szerződés szerinti teljesítésért, bérbe adták a vadonatúj gépeket – volt, aki ingyen használhatta vagy vissza se adta.

Tovább a teljes cikkre

Kétmilliárdos csalás miatt nyomoz az ügyészség

Publikálva: 2016. október 7.

Egy kétmilliárd forintos, hitelszerződéssel kapcsolatos csalás miatt indított nyomozást a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) feljelentésére a Budai Nyomozó Ügyészség.

Tovább a teljes cikkre

Három erdészetnél is nyomoznak

Publikálva: 2016. szeptember 8.

Hűtlen kezelés gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Sefag Zrt. és a Zalaerdő Zrt. vonatkozásában – közölte a Magyar Idők megkeresésére az ORFK.

Tovább a teljes cikkre

Vadhajtások

Publikálva: 2016. augusztus 18.

Kiverte a biztosítékot az állami erdészeti társaságok nyílt tendereket kerülő beszerzési gyakorlata és rossz gazdálkodása a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálata kapcsán. Ellenzéki politikusok szerint a VIP-vadásztatás, illetve a vadászterületek 20 évre szóló szeptemberi újraosztása is időszerűvé tette az állítólagos visszaélések újbóli ellenőrzését.

Tovább a teljes cikkre

Nyomozás és per az erdészeteknél

Publikálva: 2016. augusztus 13.

KORÁBBAN A SZÁMVEVŐK IS MEGÁLLAPÍTOTTÁK A SOROZATOS SZABÁLYTALANSÁGOKAT
Már bírói szakban van az eljárás a Mecsekerdő Erdészeti Zrt.-nél, a Verga Zrt. esetében pedig számvitel rendjének megsértése miatt nyomoz az adóhatóság az Állami Számvevőszék valamennyi állami erdőgazdaságot érintő vizsgálata után – értesült a Magyar Idők. A Kehi a közelmúltban többek között lopás, csalás és hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést az állami erdészeteknél történt visszaélések feltárása után.

Tovább a teljes cikkre

Fejőstehénnek használták az erdészeteket, a vezetők pedig hagyták

Publikálva: 2016. augusztus 2.

Minek van szükség állami erdészetekre, ha a feladataik jelentős részét vállalkozóknak adják ki? Ezt a kérdést a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) is feltette, amikor hat erdészetnél folytatott vizsgálata során a furcsa gyakorlatot feltárta.

Tovább a teljes cikkre

„Ellopták és szétcsalták” - milliárdokat nyeltek le az állami erdők

Publikálva: 2016. augusztus 1.

Bűncselekményeket tárt fel hat állami vállalatnál a Miniszterelnökség felügyelte ellenőrzési szervezet, a Kehi. A kár elérheti a másfél milliárd forintot – értesült a Népszabadság.

Tovább a teljes cikkre

Vádemelési javaslat Leader-ügyben

Publikálva: 2016. június 22.

TÖBB MINT FÉLMILLIÁRDOT KAPOTT SORON KÍVÜL AZ EGYESÜLET
Befejezte a Molnár Katalin mint tettes ellen, a jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettének gyanúja miatt folytatott nyomozását a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A Magyarországi Leader Közhasznú Egyesület volt elnökével, Kazár korábbi szocialista polgármesterével kapcsolatos eljárást a hatóság vádemelési javaslattal zárta le – értesült a Magyar Idők.

Tovább a teljes cikkre

Expóügy: hat éve nincs gyanúsított

Publikálva: 2016. április 13.

A sanghaji világkiállítás gyanús kifizetései miatt 2010 óta tart a rendőrségi nyomozás.

Tovább a teljes cikkre

Dataplex-ügy: sok hűhó, semmiért

Publikálva: 2016. április 13.

Csak egy kis hal akadt horogra az elmúlt évtized egyik legsúlyosabb offshore-botrányában, a haszonélvezők mind megúszták.
Az adócsalás miatt indított nyomozást már korábban megszüntették az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb hazai „offshore-ügyletében”, a Dataplex-ügyben. Az erről szóló határozat tartalmáról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi igazgatósága nem adott információt. Hűtlen kezelés miatt egyetlen személlyel szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, jogerősen még ez sem zárult le.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció