Főoldal

Üdvözöljük a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal honlapján!

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal Magyarország Kormányának kormányzati ellenőrzési szerve.

A Hivatal jogállását, szervezetét, vezetőit és a vezetők kinevezési rendjét, ellenőrzési hatáskörét, eljárási rendjét az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 63-67. §-a, valamint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalról szóló 355/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet szabályozza.

Friss hírek:

Bűncselekményeket tárt fel a Kehi az erdészetekben

Publikálva: 2016. október 30.

A szellemi állomány meghaladta a fizikai dolgozók számát a Kehi által vizsgált hat állami erdészetben. Külsős vállalkozókra bízták a fakitermelést – erdészeti favágók helyett –, akik között feltűnően sokan kötődtek a megbízást adó erdészet dolgozóihoz. Az összesen 3 milliárdért megbízott vállalkozóknak mindenféle jóval kedveskedtek az erdőgazdaságok: prémiumot adtak szerződés szerinti teljesítésért, bérbe adták a vadonatúj gépeket – volt, aki ingyen használhatta vagy vissza se adta.

Tovább a teljes cikkre

Kétmilliárdos csalás miatt nyomoz az ügyészség

Publikálva: 2016. október 7.

Egy kétmilliárd forintos, hitelszerződéssel kapcsolatos csalás miatt indított nyomozást a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) feljelentésére a Budai Nyomozó Ügyészség.

Tovább a teljes cikkre

Három erdészetnél is nyomoznak

Publikálva: 2016. szeptember 8.

Hűtlen kezelés gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Sefag Zrt. és a Zalaerdő Zrt. vonatkozásában – közölte a Magyar Idők megkeresésére az ORFK.

Tovább a teljes cikkre

Vadhajtások

Publikálva: 2016. augusztus 18.

Kiverte a biztosítékot az állami erdészeti társaságok nyílt tendereket kerülő beszerzési gyakorlata és rossz gazdálkodása a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálata kapcsán. Ellenzéki politikusok szerint a VIP-vadásztatás, illetve a vadászterületek 20 évre szóló szeptemberi újraosztása is időszerűvé tette az állítólagos visszaélések újbóli ellenőrzését.

Tovább a teljes cikkre

Nyomozás és per az erdészeteknél

Publikálva: 2016. augusztus 13.

KORÁBBAN A SZÁMVEVŐK IS MEGÁLLAPÍTOTTÁK A SOROZATOS SZABÁLYTALANSÁGOKAT
Már bírói szakban van az eljárás a Mecsekerdő Erdészeti Zrt.-nél, a Verga Zrt. esetében pedig számvitel rendjének megsértése miatt nyomoz az adóhatóság az Állami Számvevőszék valamennyi állami erdőgazdaságot érintő vizsgálata után – értesült a Magyar Idők. A Kehi a közelmúltban többek között lopás, csalás és hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést az állami erdészeteknél történt visszaélések feltárása után.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció